Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Патологът д-р Стоян Алексов даде експертното си мнението във

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgПатологът д-р Стоян Алексов даде експертното си мнението във
Коментари Харесай

Патологът Стоян Алексов за Covid-19: Мистериозна е препоръката на СЗО за минимален брой аутопсии

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Патологът доктор Стоян Алексов даде експертното си мнението във Вечерното шоу по " 7/8 ТВ " за обстановката с ковид. В началото той стартира с думи за Венцислав Мутафчийски.

" Абсолютно неприемливо е доктор да плаши хората, да всява боязън, тъй като страхът води до доста други болестни системи, понижаване на имунитета ", сподели той.

" Като цяло казусът не е единствено български, по тази причина не си разреших да взема отношение по въпроса с ковид, тъй като нямах задоволително информация. Имах мнение, само че нямах задоволително информация. Затова изчаках да се направи уебинара от европейската асоциация по патология и дискутирахме с колежката направила трите аутопсии. Става дума дали по време на аутопсия може да се направи някакъв бърз тест. Има дребен брой аутопсии в цяла Европа и целия свят по рекомендация на СЗО. Защо е тази рекомендация на СЗО, това за мен е извънредно мистериозно. Ако знаехме с какво си имаме работа, нямаше потребност да се вършат аутопсии, само че когато става дума за пандемия с вирус, който до момента не сме срещали, наложителното е да се провеждат аутопсии, да се види от какво в действителност умират хората. В България са направени единствено три аутопсии и ние не можем да създадем разбор. Трябва да се направи един интернационален преглед. Починалите, на които са направени аутопсии, са с доста тежки полиорганни нарушавания, биха могли пациентите да умрат освен от Ковид-19 - тежки сърдечно съдови болести, тежки чернодробни болести, тежък диабет. Това са положения нормално когато ние не чакаме пациента да преживее при една по-тежка зараза. Независимо дали вирусна или бактериална ", разяснява експертът.

" Този уебинар беше първият по въпросите на ковид в Европа. Участваха представители на Швейцария, Испания, Германия, Италия и други известни професори в тази сфера. Общо взето всички припокриваха своите проучвания и аутопсии с други страни. Моите три въпроса бяха каква е междинната възраст на умрелите в Испания и Италия и какъв брой аутопсии са направени, там също не са препоръчвали аутопсии отново по рекомендация на СЗО. Разбунтували са се, тъй като не може да не се знае защо става въпрос. Дали гибелта е първична или вторична, т.е. дали ковид води до гибел или съпътства друго главно страдалчество. Всички сътрудници са на мнение, че става въпрос за съпътстващ, а не за главен, заради което ковид, съгласно нас, хората, които се занимават със гибелта, сега най-важното нещо е да накараме хората да се провиснал, да спрат да се опасяват, тъй като това е необикновено събитие. Аз съм шокиран татко с две деца - в Южния парк се разхождат с маски, това е безумство. Коронавирусът е последният стадий от болестта. И още по-фрапантни неща чуваме от мои сътрудници, че по този начин наложените ограничения за жалост ограничиха достъпа на пациенти до доктори. Как ви звучи това примерно да ви преслушам през телефона. В един миг няма друго нещо в медицината, с изключение на ковид, което е неприемливо ", съобщи още Алексов.

" Инфекциите от грип водят до повече гибел в сравнение с ковид. Големият проблем при грипните епидемии е, че умират доста младежи. Това към този момент е огромна покруса. За мен тази пандемия е микроепидемия, и се тормозя, че може да се насложат вирус над вирус.  Може да се стигне до доста по-тежка грипна зараза, която може да докара до по-сериозен проблем. Абсолютно безсрамие е да се затворят парковете и планините. В последна сметка казусът е интернационален. Категорично съм сигурен, че нашето държавно управление прави това, което им кажат. Тук би трябвало и Германия и Франция да влязат в този проблем. Ако се прави спешен щаб, той би трябвало да е на европейско равнище. Щяха да се получат по-обобщени данни - за възрастови групи, за мъже, за дами, за органи. PCR е остарял способ, науката излезе доста напред. Трябва да се види вирусите в България дали са примерно като тези в Германия. Коронавирусите са 140 типа. Имаше в Близкия изток ковид през 2012 г,. излъчен от камили ", разяснява още той.

" Грешка на СЗО бе оповестяването на пандемия без да имат задоволително данни за това. Без да уточнят - имаме пандемия от подобен и подобен вирус. Най-големият проблем в този момент се явява не ковид, а следствията от него. Страхът, който води до намаляване на имунитета. За това моят зов към всички жители на България е да се успокоят, че такова нещо пандемия няма. Второ, да се успокои държавното управление, че те няма да умрат от това нещо. Видяхте, Борис Джонсън се оправи, и министър председателят Борисов и той ще се оправи ", приключи експертът.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР